Örebro söndag 30 maj 2010.

Hej.

Arbetat med papper på Goodlife hela dagen.
Rapporter, Genomförandeplanner och kontrakt.
Puh.

Mån- Tisdag ska jag på kurs i Stockholm.


Kursinnehåll:

Dagen tillägnas framförallt de tusentals personer som befinner sig i en utsatt situation. Vi vill med denna dag presentera en helt ny metod i arbetet med personer som är utsatta för hedersvåld – missbruk - kriminalitet

Eduardo Grutzky
arbetar inom ALMAeuropa och anses vara en av Sveriges mest kunniga experter i hedersfrågor. Han har startat flera verksamheter för ungdomar och arbetar nu med SHIELDS: En metod för att diskutera demokrati, mänskliga rättigheter, genus och feminism, sexualitet och heder i ungdomsmiljö. Eduardo Grutzky har bidragit till programmet “Att få välja sitt liv”.

Gunnar Bergström (Vice ordförande i Tänk om!) har arbetat som Alkohol- och drogterapeut över 30 år. Han är också författare till flertalet böcker och har ansvarat för utformningen av programmet ”Kriminalitet som livsstil”, som idag används inom behandlingshem, kommuner, och andra institutioner. Den har översatts till flera språk. Gunnar står även bakom det program som utformats för personer utsatta för hedersvåld.

Newroz Zeynep Ötunc (Ordförande i och grundare av Tänk om!) hävdar bestämt att hedersvåld – i många fall kan få tjejer/killar att hamna i missbruk – kriminalitet. Newroz är också initiativtagare till ett påverkansprogram för denna problematik som hon tillsammans med en referensgrupp utformat.

Peter Söderlund (Ordförande i X-CONS Stockholm), har i många år arbetat för att förena f.d. kriminella fångar i en gemenskap av solidaritet, ärlighet och ett nyktert liv. X-Cons inleder ett nära samarbete med Tänk om! och blir därmed första föreningen som påverkansprogrammet implementeras hos under hösten 2010.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0